Pages

Wednesday, March 18, 2015

Pengalaman ke ScatFair Kuching



Scatfair aka Sarawak’s Career and Training Fair was held at BCCK last 2 weeks. Sebagai job hunter yang tegar, harus la aku pergi, mana tau sangkut satu job ke ape kan..

C360_2015-03-11-20-18-35-690
At last, ni je aku dapat, mostly brochure-brochure untuk sambung study. Kat situ aku tengok mostly untuk budak-budak lepasan SPM yang nak further study dalam macam-macam bidang termasukla dalam bidang kemahiran,

Untuk yang mencari pekerjaan macam aku ni pun jugak la, tapi takda pulak jumpa job yang sesuai dengan apa yang aku study, and mostly dalam bidang engineering and accounting/bussiness. Dengan aku yang kurang berpengalaman ni, aku tengok-tengok je la… Antara employer yang famous are; Petronas, Shell, Sarawak Energy,Sarawak Score, ada jugak yang lain aku tak berapa ingat dah, and other supermarts/hypermarts, ada jugak la yang aku pernah apply, tapi tak pernah nya dapat. tak qualified kot.. hehe

20150307_130055
Going with my partner in crime!..tak dapat kerja apa pun, dapat pengalaman je. andddd


C360_2015-03-07-12-59-06-718
selfie!

Haha.. So, tu je yang aku dapat share, punya la ramai manusia-manusia yang datang, pheww, siap segak-segak pakai coat/blazer, bawak file and resume bagai. Aku rilek je lenggang kangkong bawak bf. Banyak gak penggangur nowadays. its very tough and competitive world, employer, please gives us the job, dont only post vacancies but not take us in!.. ;)

Tapi takpe, kalau ada rezeki, ada la kan. Semua nya datang dari Allah, kita sebagai manusia, mesti terus berusaha!.. 

Caiyok! Fightinggg!!

1 comment:

farwizah darwisha said...

Semoga dipermudahkan perjalanan adik