Pages

Tuesday, January 24, 2012

Resepi Sup Pembakar Lemak

Hello korang!!.. Happy Chinese New Year to all!!.. Suke ye, cuti.. sambil cuti tu, komfem korang menternak lemak jugak kan.. Hoho… we’re the same!!..

Hari tu, before CNY, aku ada beli majalah DARA.COM.. Selain REMAJA, DARA.COM n SEVENTEEN adalah majalah yang aku beli bulan-bulan.. Hehe…

So, kt sini, aku nak share resepi sup pembakar lemak dalam ruangan xx-tra diet dalam majalah DARA ni.. Kat sini gak ada share, cara nak diet, 7hari7kg.. Maksud nya dalam seminggu kita boleh buang 7kg.. Kalau nak tau, silala beli DARA.COM!!

Aku belum try lagi resepi ni, sebab nak g market, tutup pulak kan.. cuti CNY.. huhu


So,
Bahan-bahan:
  • 3-6 biji bawang besar Bombay
  • 6 biji tomato segar
  • 1 biji bunga kubis
  • 2 biji lada Capsicum hijau
  • Air
Cara penyediaan:
  • Potong sayur-sayuran kecik2 dan masukkan air, rebus selama 10 min @ sampai empuk.
Thatss all..!!

Makan sup ni setiap kali rasa lapar, sejumlah yang korang nak, n tiap ketika dalam sehari.. Actually, sup ni, xtambah kalori pun dalam tubuh korang!!..


Sekadar gambar hiasan..*-*


3 comments:

Ezy Chiaki said...

kene beli gak majalah dara.com ni!

Kathy Tuah said...

lamak x singgah ctok..singah2 terus jak ada pasal makanan..suka! mok juak try sup tok..hihi

Sweethy said...

lezat sekali makanannya..i like it