Pages

Sunday, January 16, 2011

Khurafat Arahan Shamsul Yusof Bez !!

HiHiHi..!! (Baca dengan nada ceria, keyh! HaihaiHai..Bukan tetak hihihi).. :P





 Marek, sempena menyambut bday ku yang ke-21 yang dah lepas beberapa hari, bapak ajak kwar makan, tapi xsangka la tek g ngga wayang jwak. Nang lmak giler la dah x g wayang ngan family. Hepyyy gilerrr.. XP  Salu g wayang ngn frenzz n bf jak. ;).. Eheh... Bnyk da 'giler' eyh. 

Turun dari rumah kira-kira kol 6 gya, nang xplan pun nk g cney. Tetiba adek2ku mencadangkn ngga wayang, me on jak la. Bak kata cdak, adiah hari jadi kakak, cta khurafat. Kan 13 hb tok tek stat.. 

Datang2 jak di Parkson ya, da CNY SALE!!... Sampe 70% you... Tp ngga2 baju ya cam xlogik la rega baju ya, RM80++, kak less jadi RM20++ , ka nang rega nya RM20++.. Hehe.. Pande2 dikpun la nk??.. Tp, rambang mata jwk la, alu la beli 2 igek baju, nama dh murah. Pa gik... Suk ati I...

Sesampey jak mkorang di cineplex tingkat 4 ya, truz membeli tiket, tp mkorg terlepas stengah jam, crita ya da maen kol 7, tp time ya dah kol 730, so mkorang decide ngga cita kol 9 jak la. Tapi before ya, mkorang jln2 around da kuching n opkoz??? Shopping!!

Adoyhh..panjang crita.. :P Ok2, nk mengulas crita Khurafat tek, crita yang Bez!!.. 5 Bintang for Shamsul Yusof ya, nang seram abis la.. 1st time ngga crita antu nutup mata sepanjang crita ya.. Adoyy.. dimana kah keberanian ku nangga crita Seram lmk tok??.. Haha.. Sik rugi ditangga crita Khurafat ya oii..!!

Nang kita sik expect sapa mpunya angkara disebalik kejadian misteri dalam crita ya. Liyana Jasmay ya cam sik sesuai jak jadi wife si Shamsul ya, cam gik keanak-anakkan, jadi adik Shamsul ya, bole la.. Hihi.. Tp lakonan nya nang ok la n LJ sangat kiut bila pakey shawl!!...XD .. Kakya watak Sabrina Ali yang nang berkesan , watak ny sekda la jaik gilak lam crita ya, walopun trailer ya, nya kdak psaiko jak.. Scene yang paling ngutikk ialah.. bila Johan(watak Shamsul) mbak mayat ya. Dah lam utan yang gelap.. Nang ngutikk abiss.. Uhuhu.. Pendek crita, suma scene ngutik lahh ;P



Comey sik comey LJ k shawl??..Hehe


Nang happening la malam tadik, penuh panggung!!.. Dengan jeritan2 yang menonton, miak nerais ketakutan..(jeritan ngn nerais sik sama ka??... Hikhik).. Daku yang dh dewasa tok pun terjerit2 juak.. Haha.. So pa gik ktorang, g la wayang nun, nangga Khurafat yang serammm tok.. Huhu.. Sikmok crita panjang, tapi crita ya nang superbbb... N kepada Shamsul Yusof, crita arahan nya nang bez, macam Crita Evolusi KL Driftt..

Camtok la reaksi ku sepanjng ngga crita tok.. Lam ati mdh, bila la scene rilek tok??..Huu


Dalam kol 10.30, crita ya habis, then mkorg mkn mlm kt barrock seberang waterfront ya.. Kol 12.40 tgh mlm bok sampe umah n truzz... krohhhh2...


Jom layanzz OST Khurafat, nyanyian Shamsul Yusof dikpun.. ;)


video

2 comments:

Ahmad Muslim said...

heheh...sikdalah...blog lamak...p aku tukar design jak...ok sik???

Dya said...

@Ahmad MuslimOk la...hehe... ingtkn blog baru... XD