Pages

Saturday, August 11, 2012

Baju Raya shoppingg DONE...

taun ni, baju raya aku tiga pasang, semua nya ready made. sebab haritu dah beli kain, tapi xde sape dah nak buatkan....tailor pun dah xterima lagi... wuwuwu.. penat je shopping and carik kain yang berkenan kat kamdar hari tuh.. tp kain tinggal kain...

beraya di Kuching ni, harusss beli baju raya banyak-banyak sebab, kitorang memang raya sebulan taww... ok, first day kitorang akan beraya dengan family terdekat, second day raya nak jalan ke family sebelah ayah, segala mazen-mazen, makcik2 seblah ayah sekitar Kuching ni kitorang akan pergi, raya ketiga, seblah family mak pulak, biasa nya kitorang buat open house hari raya ke-4, pastu raya kelima, kitorang pergi umah kawan-kawan,   memang kalau cuti seminggu, seminggu tu la raya, dan tiap tahun macam tu.. Penat gak la, tapi raya kan setahun sekali, kekadang tu, setahun sekali je melawat family jauh-jauh ni. hehe

yeayy...ada polka dot raya ni.. hihi
abstrak2 pulak.. ;p
purple lagi...;p.. mak yang pilih..;p

hoho.. ade makne nye suprise2 kan.. tapi sayangnya, kain yang belum siap tu.. sape nak tolong jahitkan?...;p

nak carik kasut raya la pulak, tu pun, kalo jumpa yang berkenan, kalau x, pakai selipar jepun je la... hihii.....




p/s: lama dah xshopping kasut..;p

7 comments:

Nur Suhada ✿ said...

Cantiknya baju raya! :)

Princess Feyqa said...

cantik2 kain tu :)

Ezy Chiaki said...

kite baru sopink kasot! huhu..
tp baju raye dh laem siap..
hihi

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

raya sakan la die.. org sarawak, raya sebulan pun still pkai baju melayu n baju krung kan..btol tak

Gugu Suseno said...

amboi sakannn :)

yoon da-hyun said...

hello :) im new here . follow you done , hit me back :) thanks !

Zie Madini said...

CAKKK...hehe. mek lom sempat gik tayang baju raya mek :P mek beli segek jak. ya pun baju maxi dress yg ala² boleh lah di pakai utk raya

coz mek carik jubah...xda berwarna purple :( kebykkn itam jak...sobsobsob :(