Pages

Monday, November 7, 2011

Zesta sedap..!! Apa tu??

Hari tu, otw to the next klas, dari kelas BI, me n my friends d ajak oleh makcik cleaner, pegi ambik air tin free kat depan bhep.. Hoho... Ramah nyer makcik tuh... :P


Owhh... dengar je perkataan FREE, tross je ktorang g ctu, and amik air tin tuh... Ropenyer, air tin baru keluaran F & N, Zesta....Dorang bagi free sebab nak promote air bikarbonat baru sehh.. :P



Macam air isotonik, tapi tak.. Air Zesta ni diperbuat dari buah guarana.. Ingatkan buah Guava.. Hehe... Guava la sangat, aku pon Google jela.. Curious la katakan..

Guarana (pronounced gwa-ra-NAH) is a creeping shrub native to Venezuela and northern Brazil in the Amazon rain forest. The fruit are small, bright-red, and contains black seeds.
Guarana seeds are rich in caffeine and contain up to 4-8% caffeine, more than coffee beans, which contain approximately 1–2.5% caffeine. The seeds are also rich in tannins and xanthine alkaloids theophylline and theobromine.
GuaranĂ¡ is reputed to be a stimulant and increase mental alertness, fight fatigue, and increase stamina and physical endurance.

So, leh meningkatkan keaktifan anda dan kurangkan ngantok la kot... hihi... neway, masa kelas 2 jam tuh, aku xngantok pon.. biasanya sangat ngantok kot... kelas Law, sapa xngantok..hahahaha

4 comments:

Kathy Tuah said...

wah, tang nyaman jak rupa air tin ya ^^

Umie Artoqiemie said...

aku dengar free pun nak jugak haha.

Ezy Chiaki said...

kire bagos la air ni ek..
leh wat ilangkn ngntok..
kikiki

APAN said...

air baru ni....x penah minum lagi...