Pages

Tuesday, November 29, 2011

Review Breaking Dawn...

Assalamualaikum..!!..

Best nyer begin the week with hari Selasa... I Hate Monday!!..:P

Now, tengah rileks2 jap, dari tadi wat progress report FYP :)

Petang tadi, sempat je download citer Breaking Dawn, and teross tengok...!!.


Pada pendapat aku, Breaking Dawn part 1 ni mostly mengenai Bella & Edward, dorang kawen, honeymoon.. Aku xdapat nak merasai keindahan citer ni macam blogger len yang review betapa indahnya perkahwinan dorang.. Sebab?.. Sebab tengok citer PIRATE la.. haha... Well, opkoz, gelap-gelap je kan... Kalau scene malam2, warewolves gadoh2 tu, memang xnampak kot.. ahah... :)

Aku xpasti berapa hari dorang honeymoon, tapi xlama pastuh, Bella pregnant.. Tapi masih dalam honeymoon la, kat pulau pemberian Carlisle... Cantek... :).. Bestnyer kan honeymoon kat pulau... Ehh..lupa lak, baju kawen Bella sangattttt gojess.... :)... Tapi Bella macam pucat semacam je, xnampak happy pun. Nape ek?.. Hehe.. ni gara-gara tak tengok New Moon habisla, xpaham sangat PART ni.. ahaa


Well, family Jacob aka warewolves pack ni xberkenan ngan baby yang dikandung Bella, sebab baby ni boleh kills Bella.. Dorang xnak Bella terbunuh, so dorang nak bunuh baby ni. So, Jacob terpaksa berpihak dengan family Cullen, walopun dorang adalah enemy. Tapi demi Bella, Jacob sanggup buat ape je, walopun dier pon benci dengan baby Bella ni...


Sepanjang Bella mengandung, dier sangat cengkung okehh... Macam mak nenek omputeh yang tua, kurus kering.. sebab baby tu absorb segala nutrient dalam badan Bella... Bella takleh makan apa pun, kecuali darah manusia......

Dorang main chess je kot... ahha
Masa nak lahirkan baby tu, Bella kehilangan banyak sangat darah.. Siryess, kesian Bella.....

Renesmee.... Edward sambut his baby gurl..
Lepas Bella tengok baby dier, Bella pon mati..... Aku xpasti Edward buat ape, tapi dier macam letak sumting buat Bella hidup balik... Tapi tak berkesan...

Jacob marah and sedih sambil nangis2 sebab Bella dah mati... Jacob dengan marahny and pabila terpandang Renesmee, there is something between them... Jacob berjanji akan protect Renesmee. Jacob leh nampak hows Renesmee besar nanti....


At the end.. Bella terbangun... and bermata merah.. I guess Bella dah jadi vampire...


Habesss dah citer tu.... Fuhh... Xbestnyer... sebab xsabar nak tengok Part 2 pulak.. adesss...


Renesmee comel sangat... :).. dan cepat membesar. Jacob pon dah tau caner dah rupa Renesmee bila dah besar.. Cantek, macam Bella...:)


Lepas ni, nak sambung baca novel Breaking Dawn la.. nak tau ape ending and ape cerr dengan Renesmee ni.. hehe

Tebal x tebal novel ni... Jenuh nak habiskan.. hoho

5 comments:

Leen a.k.a Linda said...

Thumbs up to twilight breaking dawn part 1 :)

CekbOlat-bOlat said...

twilight lgi !! wahhh peminat yer ^^"

yanasensei said...

aaaaaa xtgk lg... :(

Amni said...

kmk sik nangga cita tok.. bukan apa, kan nya banyak sambungan.. jd kmk malas nak tunggu sebab sik sabar.. baca buku jak la..=p

NUR AYNIE said...

mcm best jk...mek lom ngga gik kowh...bc buku pun mls hikhik...