Pages

Thursday, November 3, 2011

Nak kurangkan jerawat?Rambut gugur??

Assalamualaikum... and hallo hallo readers!!

Kat sini, aku nak share sumting yang almost sebulan dah aku ambil untuk kurangkan masalah keguguran rambut aku ni, dan jugak jerawat-jerawat comel yang sering singgah kat muka aku nih...

Kat MP semalam

Aku happy sangat sebab problem aku ni dah berkurangan. Xyah try supplement/krim lain dah pasni.. Thanks to VCO iaitu Virgin Coconut Oil yang aku ambik dari friend of mine, Cik Amni, kenal dari blog jugak, hari tu gak, first time jumpa face to face.. Hehe..

Saya yang punyaaa

Korang-korang yang dari Kuching or mana-mana la, leh contact Cik Amni ni taw!!

Blog Cik Amni, ehem-ehem, nak promot sket, Cik Amni ni fiancee Amir AF taw.. hehehe

Aku sangat berpuasa hati dengan VCO ni. 


Dulu

  • Rambut banyak sangat dah gugur, nak nangis tengok, lebih-lebih lagi lepas mandi... uhuhu
  • Seminggu, 2-3 kali gi toilet, membuang...
  • Asek lapar je....
  • Muka slalu berminyak, nak kene tempek compact powder jenama johnson-johnson tiap kali rasa xselesa sebab muka berminyak..
Sekarang
  • Leh bersuka ria syampu-syampu rambut dengan jayanya, tanpa sehelai rambut yang gugur.. Aisehh..hyperbola toll.
  • Tiap pagi, xsah kalau xmelawat ke toilet
  • Kadang-kadang makan sekali sehari je nasik kot.. Tak mencarikk nasik sangat.. hoho.. tapi pipi still tembam ( sejak azali, keyh..).. haha
  • Muka kurang berminyak, jarang disinggahi jerawat... wehuuu
tapi kekadang aku terlepas gak la makan, sebab terlupa, sapu kat muka pon jarang-jarang, tu la pasal scar kat muka aku lambat effect kot.. Huhu.. Harap-harap ada perubahan sebab, scar kat muka aku ni coz by ciken pox  masa Form 5 dulu!!.. Huhu.. dah tuaa kot, baru kena ciken pox...cdehh...

Okayla.. tu je, saje nak review tentang VCO ni, sebab aku merasai perubahan nya... Aisehhh...


Daaaaa....!!.. Nak sambung wat report trip ke Bako untuk hantar ESOK!!

3 comments:

mumui said...

berapa cgik?? rambut mek pun salu gugur...huhuh... email k... bibie_1992@yahoo.com....

coklatberapi said...

saya baru cuba vco ni jugak!!hehe

zai said...

woih,ada apa2 pantang mkn ka?