Pages

Sunday, September 11, 2011

I'm Getting Worried...

Assalamualaikum semua..!!


Setiap orang ada cara masing-masing nak setadi atau menelaah pelajaran.. :) Ada yang suka study group, ada gak yang suka study sensorang.. Kalau aku la, ikut mood jugak la.. Aku jenis yang suka study sensorang, kalau last minute tu, memang suka gak study berkumpulan..

Oleh kerana semester ni, first time aku dok kat umah, bukan di hostel, maybe aku perlu cari habit lain dari yang biasa untuk manage aku punya masa dan study.Yela, kalau dok hostel, xde la cabaran sangat, sebab aku jenis yang terperap je kat bilik kalau nak study.. Kekadang, turun nak g kafe beli makanan pun malas masa study week.. :P

So, kalau kat umah, laen macam la kan,. Ade TV, ada sambungan internet yang masyukk, ada masakan mak yang nyum2.. n jugak bunyi2an dari adik-adik aku yang suka bergaduh.. Adess.. Banyak nyer cabaran dok umah ni..:P

Dah nak masuk sem baru ni, semuanya kena baru.. Selama 4 bulan cuti ni, aku xde lansung menelaah atau wat revision tentang fyp aku.. Sekarang baru nak RISAU!!..

Bila nak start ni eyh??..

8 comments:

L@dyKichiMachiko said...

hehehe....biasalah ya deng.bila dah cuti semuanya asa malas nak dipolah. cuti...utk rehat. sama juak mcm kmk yg dah keja tok, mun cuti..cuti jak lah waima ada keja yg patut dipolah, sekda dipolah. dah maok habis cuti lak bok begaut nak molah keja yg delayed ya. Hmmm... =)

~enjoy ur life..hv fun in ur study~

Yumida said...

bermula rutin harian...xleh eskep2 study..

[sutera kasih] said...

wahhhh rindok ati diam rmh ehh..msti gik tmbh smgt study ya hehe

eva said...

samalah kta.. mek suka study sorang2.. bok feel abis nak blaja haha.. tp mun study group for d last minute xpat mek eyh, takut pa mek dgr cdak kakar cgek topic n kmk xda study topic ya makin mek bgg.. haha

wow 4 bulan cuti ya lamak ya.. kmk 2 bulan tok kedak apa.. otak dah mok bkarat.. hehe

ahmad endo said...

samalah...baru ari tuk pker balit hal fyp sebab ari tuk stat sem...hahaha

Deeyaudeen Sabri said...

hoho.. strt skang weh ! :)

0nenanina Vanilla said...

study study!! jangan nak memain.hihi. amaran keras

Redbloodsnow said...

otedah nya binggong. mbak ilek k cayunk. papa pun, jgn study last minit k

not health study gya...hehe