Pages

Tuesday, February 8, 2011

Tips kurangkan ‘Eye Bag’

DSC02535
Plz abaikan panorama dibelakang..yerp, daku dok sensorang dlm bilik. no rumate.. huhu


Lihat mata ku, cam panda kn?? Trima kasehh laptopku… (nada iklan tummytrimm) Uhuhu.. Tadik, jenjalan kt area Tabuan, terbeli majalah Rapi 1 Feb, first time beli kott.. Sebab selaluny, beli majalah Nur, Remaja or Seventeen. Ada part INFO CANTIK, adala terjumpa tips-tips penderita ‘EYE BAG’ cam aku nih.. So, lets cekidautt!!


  1. Urut mata with krim badan selama 1 minit lalu lapkan dengan kapas. So I guess losyen badan yg kite pkai hari-hari tuu.. Smile with tongue out
  2. Lekapkan mata dgn tuala kecil yang direndamkan dgn air susu utk kurangkan lebam bawah mata.
  3. Basahkan kapas dengan air mawar, then letakkan pada bahagian mata n biarkan selama 10minit. Where to get air mawar?? Rolling on the floor laughing
  4. Parut kentang dan ambil jusnya lalu disapukan pada bahagian mata.
  5. Urut bahagian lingkaran bawah mata menggunakan krim pemutih dengan lembut untuk hilangkan lebam. Nie krim muka rasanya, cuz  i have krim pemutih ALMAS>> but seldom using it.. Hihi..
  6. Sapukan timun pada bahagian mata setiap kali sebelum tido.
  7. Kisar isi tomato bersama serbuk kunyit dan jus lemon lalu sapukan pada bahagian lingkaran bawah mata sehingga kering.

Sumber: Majalah Rapi 1 Feb 2011.

Dats all are the tips I can share, tapi for me yang dok hostel with no peti ais n dapo, maybe all i can do is:::num 1 jak kot. n 5..


My mum tips:: letak jer tea beg yang terpakai kat mata before tido. Habess crita!!…

2 comments:

EJA said...

hah..ni eja tunggu..tips macam mana nak ilangkan gegelung mata ni..good info from u!

Dea said...

@EJA hehe..sama-sama la kita try, keyh..