Pages

Friday, June 10, 2011

Apa aku buat hari-hari

Hi everyone…..

Lama dah aku xupdate tentang keja aku time praktikal ni kan.. Smile Kalo nak taw, ikan-ikan empurau aku, suma nya da besar…. So, dah start la aku nyer projek… Mini project actually… Smile

Project aku ni mengenai jenis-jenis makanan yang effect dorang nyer growth performance.. Sebab, ikan kat cnie memang makan yang pallet punya.. Yang ready made, dari kilang.. Aku nyer lak, yang live organism.. Moina sp, Copepod sp and Daphnia sp.. Aku isolate menatang2 nih, dari tangki yang full of aquatic organism... Penat mata aku nih... dorang nih sangat kecik... Huuuu

So, hari-hari la aku kena sediakan makanan empurau ni with all these organismsss..Smile

DSC03255
Akuarium-akuarium empurau jagaanku...
DSC03378
Beaker2 untuk isolate....:)
DSC03377
Pon sameee...
DSC03376
PC untuk aku men game/online/tgk muvie kalo bosannn..:)
Seb baek ada pc kat lab tu.. Tak la aku bosan sangat sensorang… Dapat la gak online.. Tp selow cam siputtt arrr.. Kekadang kalo xde keje, aku tengok muvie.. Hihi.. Siap letak software aku nyer kat ctu… Tapi KEKADANG je la, taww…Smile with tongue out

DSC03385
ketembaman ku terserlahh...
Aku praktikal/keje memang selekehh…Smile with tongue out
So, ni la ku buat hari-hari... Dari Isnin sampai le Jumaat.... Fuhhh...
Sebulan dah aku praktikal.. Tinggal lagi sebulann nak habesss...weeehuuuuuu...

14 comments:

AZTIQAH said...

ambik course ap nie??
warh mcm best
btw dh click banner hertbeat kamu
hit back ok

Syahirah Suhaili said...

ikan apa ya? cam bez jak :D

Dea said...

@AZTIQAHyeke..thnx..:)

Dea said...

@Syahirah Suhailiempurau....:).. mun mk twuk rupanya, carik ktk label kisah LI... suma ttg LI kmk..:)

haslinda said...

dea, kamu amik course aquaculture ke??? trgt pulak zaman kte practical diploma dlu...

Dea said...

@haslindasains akuatik..:)..tp ade la subjek akuakultur...:)

nadia ar-rumaisha said...

wahhhh nampak cam best jer....tp kalo hari2 maybe bosan jgk kan...huhuhuh
apapun all the best ya

Cik Ezy Comot said...

sronok la dpt blaja psl ikan2 ni..
rase nk join jgk awk praktikal..
haha

forgetful lady said...

kacak blog ^-^

Dea said...

@nadia ar-rumaishatu la psal.. dahla xde kwn... huuuu

Dea said...

@Cik Ezy Comotsronok gak la... hehe.. jum join sy...sensorang je tym keje.. huhu

Dea said...

@forgetful ladythnxx!!

aisya said...

kedak best jak apa ktk polah eh.. x kedak kmk, dlm lab jak.. angol palak.. huhu

Aujinz said...

owhh.. belajar pasal ikan kah??..