Pages

Wednesday, August 24, 2011

Balik kampungg..hohoho...balik kampung...

Photobucket

Pepagi dah bukak radio.. dengar lagu balik kampung. Hehe... tahniah kepada aku, sebab xtido lepas sahur untuk beberapa hari ni..:P.. Bangga la plak.. Selalu sedap jer tido dalam kekenyangan pas Subuh kan.. :P.. iskk

Aku, dok kat umah ni, memang xnak miss sahur punya.. Syukur sebab dapat jumpa nasi, and lauk pauk tuh.. Kalau dok kolej.. Xde nasik, xde makanan sesedap mak masak.. kalau rajin, memang masak mi meggi je.. ataupun, masak air, buat nescafe je lahh...:)

Ouhh..my peberet.. yumss
Iskk.. teringin plak nak makan megi.. haizz.. puasa3...:P

Adehh..jaoh menyimpang lak aku ni, nanti kene marah plak tajuk len, isi entri lak laen..:P.. Oke2, mesti korang ingat aku nak balik kampung kan.. tengok tajuk tuh, siap nyanyi lagi kan...


Xde makna nya aku nak balik kampung. aku dok umah je raya ni.. sobssobss.. Sebab nyer??.. Umah aku memang kat kampung pon.. Hihi... Nenek sebelah mak aku, sebelah umah aku jer.. AKA aku berjiran ngan nenek aku la.. :P.. Seronok tak seronok??.Sini la tempat aku melepak tau. Sebab umah nenek aku ni riuh rendah sebab dier jaga kazen2 aku yang kecik2 tuh AKA cucu dier.. (Banyak toll AKA..:P)

Pastu, atok sebelah ayahanda aku pulak, dok dalam kampung ni jugak.. Hehe.. Bukan berjiran, tapi, xde la jauh sangat... :P..

Save bajet ktorang kan.. Tak yah nak g jejauh balik kampung.. :P

Tapi, xmerasa la, caner rasanya balik kampung kan kan kan.. Tapi aku xkesah lah... Aku bahagia sebab dok ngan family yang dekat-dekat ni.. Kalau ada problem, senang je nak settle sebab family ada disisi.. ecehh..:)

Neway, too kengkawan yang nak balek kampung tu, drive kete elok2 yer, ingatla orang tersayang!!.. ngeri tengok berita sekarang, banyak sangat eksiden!!.. Huhu..

Selamat Hari Raya!!



12 comments:

Kathy Tuah said...

kmk pun xda kpg..adeh! sbb family mak & bapak sama kpg :')

Syarafana ❤ said...

Kitaa balik kampung rayaa keduaa :) Nasib baik ibu adaa kampung ^^

ummiSZ said...

bestnya ktk! mun gia,kazen mazen dekat2 jk la suma oh? mesti riuh alu.kmpg mak an bapak mek duak2 sik sama.sorg selatan,sorg utara.hhe :D

Nurfarahana Abdul Aziz said...

kita duk ngan granny..so mama ayah n adik2 yang kena balik kampung..hihi

aliah amirah said...

selamat hari raya :)
kg saya pun dekat-dekat dgn rumah je :D

0nenanina Vanilla said...

jgn amalkan makan meggie ye yang..

♥ Dea ♥ said...

@Kathy Tuahfmly mak mek org jaoh, tapi bok pindah cya..:P

♥ Dea ♥ said...

@Syarafana ❤bestnyer..:).. npe tak balik 1st day??

♥ Dea ♥ said...

@ummiSZaok, ng dekat la..:)

♥ Dea ♥ said...

@Nurfarahana Abdul Azizeh..terbalik pulak.. hehe

♥ Dea ♥ said...

@aliah amirahhehe..bguslah..:P

♥ Dea ♥ said...

@0nenanina Vanillahehe..teringin je..:P