Pages

Sunday, August 14, 2011

Day 30 - Hari ke 30.. apa yang berlaku?

Photobucket

Adess... aku x ingat dah bila last aku buat cabaran ni. Hampir terlupa plak. Hehe... Sebelom tu, jom baca Cabaran Hari ke-29 dulu!!..:) So, oleh kerana aku tak dok diam hari ni, aku nak hupdate untuk hari ke-30 pulak... Apa yang berlaku hari ni??

Hari ni, umah aku dilawati oleh pakcikmakcik aku..Aisehh...macam ape je pakai ayat dilawati neh.. Bukan ape, dorang melawat atok nenek aku je.. Umah atok nenek aku kat seblah umah aku je pon, so, singgah la umah aku sekali kan kan kan...

Oleh kerana pakcik aku tu doktor, sempat gak aku gitau dier kondisi mata aku neh.. Hehe... Ambik kesempatan neh.. Pakcik aku cakap, memang pendarahan dalaman, macam yang dokter gitau aku masa pegi klinik hari tu. Pakcik aku siap soh aku pegi klinik dier kot, amik ubat.. Huuu.. Rugi je pegi klinik dokter cina tuh.. Xde ubat, tapi kena caj jugak.. Pakcik aku cek sendiri mata aku neh, ubat pon kasi free jer.. Hihi...

Better aku pegi jumpa dia hari tu kan??.. Tapi klinik dia tutup hari Sabtu, Malam je bukak.. Hari tu aku pegi petang... So, tadi, aku singgah la klinik pakcik aku untuk amik ubat. Dier kata, 2-3 hari boleh baik... Fuhhh... Lega rasanya.. Sebab doktor cina tu cakap 2-3 minggu.. Tak ke lama tuh???

Satu ubat titis kat mata, satu ubat untuk makan....:)
Hari ni gak, first time bukak puasa kat luar.. selama ni dok bukak kat umah je.. Hehe...


psstttt.... tadi makan durian and ice-cream tauuu.. yummehhhh....



Gambar je lebih..:P

melantak je keje...adesss...


14 comments:

mrs. daydeck said...

nasib bait ada pakcik doktor. dea, gney nak follow kitak tok? kenak mek nangga cam sekda jak link k follow..

SoLy SoLicious said...

semoga mata awak bek2 aje :)

amboi sedapnye kek~ bikin air liur meleleh ni..heeee

Diya Lolipop said...

wahh sdap yer cake~~

Cik Aish said...

pergh mkn durian time bulan puasa..tk sakit perut ke? huhu

.izzati liyana. said...

rugi lah mcm tu. ade pakcik doktor, pegi jumpe doktor lain pulak.

gambar2 itu sangat tempting ye. aduhai. dugaan dugaan.

✿ cik pieQa ✿ said...

semoga cepat sembuh, boleh blanja pieQa makan kek :)

AnaAnis.MUsliMah said...

t.care...waa! duyan..bau,,adeh

♥ Dea ♥ said...

@mrs. daydeckdh tukar dh..:)

♥ Dea ♥ said...

@SoLy SoLiciousa'ah..tengss..:)

♥ Dea ♥ said...

@Diya Lolipopgmbar je tu.. hehe

♥ Dea ♥ said...

@Cik Aishxde la..sedapnyer..:)

♥ Dea ♥ said...

@.izzati liyana.masa tu pakcik xde kt klinik.. tu la psl..:)

♥ Dea ♥ said...

@✿ cik pieQa ✿hehe..mane nak dapt kek cmtu.. huhu

♥ Dea ♥ said...

@AnaAnis.MUsliMahxsuka duyan eyh??..:P