Pages

Tuesday, August 2, 2011

Day 29–Siapa Anda 10 tahun akan Datang?


Salam Ramadan, semua!!.. Alhamdulillah, hari ni, hari kedua kita berpuasa, hari ni gak hari ke-29 aku buat CABARAN ni.. Tinggal satu hari lagi... Sunyi la belog aku pasni.. Hehe.... Ok, siapa aku 10 tahun akan datang??.. InsyaAllah, kalau dipanjangkan umur, aku akan terus menulis belog, walopun aku dah jadi nenek nanti.. hehe.. 


Now, umur aku 21 tahun, so, 10 tahun akan datang, aku berusia 31 tahun of koz, pada 13 January 2021… InsyaAllah...




Dalam masa 10 tahun dari sekarang, aku akan sentiasa berusaha untuk membuat yang terbaik dalam hidup aku… Alamakk..skema nya ayat koo… Hehe.. Tiba-tiba aku jadik siryes kan kalau bab masa depan ni..
Aku sekarang study tentang Aquatic Science, so, mestilah, aku dah habiskan study aku habes-habesan,pastuh kerja aku dalam masa 10 tahun akan datang, ialah Fisheries Officer, ataupun kerja dekat lab, ataupun jadik lecturer, ataupun jadik bussinesswoman.. Banyak nya atau kan… Ahah.. Well, masa depan kita xbleh jangka, tapi itula yang aku plan untuk masa depan aku.


Maybe, masa tu, aku adalah seorang ibu kepada ..erm… kira jap…
tumblr_ky5oanR8Aa1qazko2o1_500


5 orang anak.. Haha… Apa??.. dalam 10 tahun 5 orang anak??… Maybe aku akan kawen umo 26/27… So, ada 5 taun la… gap sampai 31… Haha.. Korang ingat setiap tahun sorang ke??.. Xdela… Aku nak twins… Haha.. Xyah mengandung banyak kali… Bakal suami aku ni ada gene2 twins taw… Seblah ayah dier banyak twins… wiiiwiiitt..bakal suami kot… Smile with tongue out InsyaAllah…




Dalam masa 10 tahun tu gak, aku akan bekerja sekeras2nya.. nak carik banyak duit.. untuk family aku.. Nak bagi diorang kesenangan atas semua susah payah mak n bapak aku membesarkan dan bagi pelajaran ngan aku…


So, kena berusaha dari sekarang, studi rerajin2, dapat keje elok2... :P


InsyaAllah…..Aminn….

22 comments:

AdinLala said...

Nenek yang berblogging, huhu

JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !
1.Tebu Didahulukan, Durian Diketepikan
2.Fuuuuhhhh ! Sangat Hampir ! Nasib Baik Tak Batal !

ChaCha said...

moga tercapai hendaknya yang...amin ya rabb :)

an nyek said...

hehe...tak letih ke tiap2 tahun ank kembar...hehe...nywhr nk tny, aquatic science blaja ape ek?? best tak??

PinKy MoMMa said...

hehehe ada anak seramai mungkin dik :)
rezeki kan..

Cik Aish said...

huhu target kawen 26 27 ea..sama la ;p

aliah amirah said...

hee~perancangan yang bagus..
hope tercapai eh.. :)

[sutera kasih] said...

wiwiwiwittt...bakal hubby keturunan twins ehhh hehe

AnaAnis.MUsliMah said...

InsyAllah..very sweet..^^

Asyraf Arif said...

kahwin dapat anak ramai ramai ! hahaha

myzasuki said...

twins? wahh ~ mesti comey nanti :)

Adila Amalyna said...

Ehhh, anak kembar? Wah! Sangat comel (:

cik fadh said...

InsyaAllah niat baik mesti akan dipermudahkan . salam ramadhan ;)

Dea said...

@AdinLalahehe..apa salahnya..:P

Dea said...

@ChaChatengss..amin..:)

Dea said...

@an nyekblaja smua ttg hidupan air, biologycially, physically..:)

Dea said...

@PinKy MoMMayelah sia..:)

Dea said...

@Cik Aisha'ah..xde la tua sgt kan.. hehe

Dea said...

@aliah amirahhrp2 la..:)

Dea said...

@[sutera kasih]haha..:P

Dea said...

@AnaAnis.MUsliMahinsyaAllah..:)

Dea said...

@cik fadhinsyaAllah..:)

Bui Junaidi said...

amin2..model last ya comel kali jak..rs nk digigit2 jak pipinya..