Pages

Wednesday, August 17, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku

Photobucket

Salam Ramadan semua!!.. Dah sahur ke belum??.. Alhamdulillah.. Saya baru je pas Subuh, of koz sahur pun sudah.. Kalau kat semenanjung, korang mesti tengah sahur ni kan.. Heheh.. Ok lah, oleh kerana belog aku ni sunyi sepi jer tanpa entri beberapa hari ni, so, aku nak join segmen yang dianjurkan oleh Jejaka Terhangat ni.. :) Takde sesiapa yang tag, aku tahu segmen ni, masa aku blogwalking tadi... Hehe


So, antara makanan-makanan kegemaran aku masa berbuka ialah::

Ayam Percik Google
Ayam Percik la... hoho.. meliorrr kejap nengok pic ni.. Hehe... Bukan senang nak carik tau!!.. Time-time bula n puasa je aku jumpa ayam percik ni.. Kesiann aku.. Setakat ni, ayam percik yang aku beli kat bazaar, semua sedappp...:P

Kacang, tempe dan ikan bilis sambal Google.. :P
Ni la paling sedap dikunyah and dimakan begitu saja!!.. Hehe.. Paling sedap bila mak kesayangan aku yang buat kan.. hoho... terlior!!. Adehh... Aku suka giler kacang sambal neh.. Lebih-lebih lagi time sejuk2 pas letak lam peti ais.. Nak mengunyah nyer tu yang sedap.. keriuk2 je bunyi nya.. kekekeke

Kalau bab air pulak, aku memang xkesah.. Aku maen hentam je.. Hehe...Semua air jadi peberet aku time bukak puasa... Hehe.. Biasala, kekurangan air masa puasa.. Haha...

one of them is...

Cincau Soya Google..
Gulp...


Okay-okay..udah2 le pasal makanan nih.. hehe.. Korang nyer lak? Apa peberet makanan yang kurang suka makan time berbuka??


Skang, nak tag Cik Mira kesayangan ni.. Mira, boh lupak jawab, mek mok tauk makanan peberet kitak!!.. Hehe

10 comments:

Danial Razak said...

ni yang lapar ni..sahur tadi tak makan pape pulak..hahaa.=D

[sutera kasih] said...

wiwiwiwittt...ayam percik..slurppp..
kmk ada join juak tok hehe

Jejaka Terhangat said...

Thanks cik dya sudi join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=) http://www.jejakaterhangat.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

AYIE said...

hahaha
sumenye google
pndai cik google masak :p

Kathy Tuah said...

mun nak bersambal-sambal ya nang nyaman..huhuhu

♥ Dea ♥ said...

@Danial Razaktu la..manfaatkan masa sahur.. mkn je apa yg ada.. hehe

♥ Dea ♥ said...

@[sutera kasih]mek ngga dar blog ktk la tok.. hehe

♥ Dea ♥ said...

@Jejaka Terhangatokehh..tenkiu!!..:P

♥ Dea ♥ said...

@AYIEahaha..tau, xpe.. incik google kan serba tau n serba boleh..:P

♥ Dea ♥ said...

@Kathy Tuahbtol3!!..:P