Pages

Sunday, August 14, 2011

Dah jumpa doc dah.... tapi...

Photobucket

Petang semalam..Puas carik klinik yang bukak hujung minggu ni, sebab nak cek MATA yang maseh merah ni....

Ahernya, ada gak klinik yang bukak kat Area BT 7. Aku sorang je patient kat situ masa tuh.. Bila dah jumpa, doc belek2 mata aku, and just bagitau kecederaan biasa... Sebab mata kita ni kan sensitif, tu yang tercedera tuh.. Maybe, aku kurang tidur, so salur darah merah ni lebih ketara, contoh kalau kita mengantok, ofkoz mata kemerah-merahan kan, bila mata merah, kiter gosok2 terlebih kuat, salur darah tuh terpecahh.. Fuhhh... Ngeri dengar... Tapi, xde ubat pon. 2-3 minggu baru merah berdarah ni kurang.. 

Aku xtau kenapa, tapi, aku xpuas hati dengan penjelasan dokter tu.. Sebab aku nak ubat untuk kurangkan dier.. Huuuu

Aku tengok makin besar ade lah... huhu
Takkan nak raya dengan mata merah kot... Huuuuu

6 comments:

kinn said...

moga cepat sembuh :)

hani apandi said...

nadea, kmk ada baca msj ktk.nak eply tek tp alang dah ke ctok.urm, sebenarnya doktor yang harus beri ktk ubat.takut masalah katarak mata.bila nya beri tak ubat cecair ya.lama2 benda tok akan ilang.huu

mudahan sikda apa2 okay :D

mrs. daydeck said...

baru tauk mek koh. bahaya juak main gosok2x mata tok. coba kitak g klinik lain gak. ney tauk ada ubat. take care k..

SoLy SoLicious said...

uihh...sakit tak? nsib bek pakcik dh doc kan.. semoga cepat sembuh ye..makan ubat tau~

.izzati liyana. said...

kurang tidur boleh jadi mcm tu ye? sgt menakutkan gambar itu.

Brilliant Marjan said...

semoga cepat sembuh