Pages

Wednesday, May 18, 2011

Second Day..

Assalamualaikum... ;)



Penat la.. Penat xwat pape time praktikal.. Hoho.. Tengok pekerja tu bekerja je.. Dorang xkasi aku banyak keja..

Nape pucat sangat neh.... 

Pepagi lagi, 6.20 am aku dah drive ke Tarat nun.. Huhu.. Dengan konfiden nya, aku drive sensorang untuk g praktikal.. Kira-kira sejam, baru aku sampai, xkira lagi jam nya..

Antara kolam terbesar.. bnyak empurauu besar punyaa disini.. tp aku xpenah nampak yg timbul...
Aku sampai je awal, saje nk impress aku nyer supervisor.. :P.. Tup-tup, supervisor xde.. Dorang ade meeting.. Nak jumpa penolong dier , pon kejap je.. Sebab ada meeting.. Kat Kuching.. Huhu.. Dok la aku sensorang kat opis, doing nothing....
Tangki tempat simpan ikan berpenyakit..
Sejam kemudian.. ada pekerja kat ctu, ajak aku jumpa Boss Besarr.. Lelaki plak tu.. Wahh.. Sporting giler. Besh2.. Semangat kot aku nak praktikal.. siap nak offer keja ngan aku..aku cakap la aku stadi lagi, praktikal just 2 bulan.. Xjadik pulak... Sebab dier offer memang nak ambik pekerja.. Gaji Bachelor la.. Huhu... Kalo la ku dah habiss setadi, nak je aku..

Pastu, aku xwat pape lagi.. Xtaw nak ape.. Pegi site pon xda keja..

Kira-kira kul 11-2 tu aku free la.. Aku singgah la hostel tempat yang aku nk dudok tapi still tak dudok situ, letak barang je kot.. Skang pon aku kat umah.. Huhu.. Nape susah sangat aku nak tinggal ctu ea.. Dah macam rumah tumpangan dah...Tempat aku tido tengah hari je kot,..

Petang tu, 2.30-4.. Jenjalan n borak2 pekerja kat situ sambil bagi makan ikan..:).. Tetiba aku rasa sayang ngan ikan-ikan nih.. Kecik2 agi dorang nih.. Hehe... Kat ctu, banyak giler kolam, dari yang telur2 sampai dah besar giler... Yang besar giler tu, aku xsempat tengok agi.. Susah tol nak timbul.. Huuu...

Neway, great experience... Esok kena turun awal pagi lagik.. Sebab nak wat fish breeding..:) Xsabar..~~


Tata korang...

17 comments:

saya YANA said...

bestnye kan......
Dea takot tak bawak kereta... hehehehhe...

Cik Ezy said...

ckp la kat bos lps abes study amek awk keje kat ctu..
hee

ASaDa RyutaRo said...

wollah.. cam best jak keja jaga ikan.

psstt.. sayang ngan ikan ka pekerja kat tempat perikanan ya? hehehe :P

hani apandi said...

berani ka ktk tinggal sorang2 kat hostel ya?? huhu

faris said...

cne tarat ohhh??? haha

ztie said...

Aiehhhh keja apa ktk sia bahhh!!??? Hehe cam best jak

cik teyn teyn said...

kalau syg ikan pon , jgn sampai taknak makan ikan . HAHAHA ..

hi , im here to join u .keep in touch :)

Cik Aish said...

time praktikal mmg best!!

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...terima kasih

Dea said...

@saya YANAmula2 memang agak takot.. tp smpai bila nk takot kan kan kan..:).. kena kuat kan ati..:)

Dea said...

@Cik Ezytu la tu..:)

Dea said...

@ASaDa RyutaRobest ae... mestila ikan ya.. pekerja k apa.. hoho

Dea said...

@hani apandiberani.. mggu tok, da cdak upm mk masok dah.. hehe.. x sunyi glak..

Dea said...

@farisotw pegi serian..:)

Dea said...

@ztiemcam2.. hehe.. best.. sal culture ikan la..:)

Dea said...

@cik teyn teyn xpenah mkn ikan ni.. tp org kate ikan ni sedap, tp mhl..:)

Dea said...

@Cik Aishx dinafikan lagi!!.. hehe